Peeter Langovitsi tagasivaade: Vana Toomas tervitas Miki Hiirt

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Skandinaavias tuuritanud Disneylandi tegelased, Miki Hiir ja Piilupart Donald peatusid teel Riiga ja Vilniusesse jaanipäeva eel ka Tallinnas ja Pärnus. Staarid saabusid 20. juunil 1994 Eesti numbrimärki kandva punase Cadillaciga, mida eskortis läbi linna vilkuriga politseiauto.

Sõideti mööda Pärnu maanteed ja lahtine limusiin peatus Rahva Raamatu ees. Hulk austajaid juba ootas neid seal kannatlikult, et saada autogramme raamatutesse ja end jäädvustada koos Disney kangelastega, kellest on saanud Ameerika sümbolid. Raamatupoe aknale oli kirjastus Egmont Estonia välja pannud eesti keeles päevakangelastest välja antud raamatuid.

Sõit jätkus, sest enamik huvilisi oli kogunenud Raekoja platsile. Raekoja tornist laskus rahva keskele ka Vana Toomas, kes ebatavalisi külalisi tervitama tuli. Plats oli juba varakult täis igas eas uudistajaid. Jäi mulje, nagu oleks saabumas olümpiasangarid.

Kuigi oldi ajagraafikust maas, tekitas mööda Dunkri tänavat Raekoja platsile saabuv auto Miki Hiire ja Piilupart Donaldiga lastes suure elevuse. Ees politseiauto, järel aeglaselt rahvamassis liikuv Cadillac, suunduti lava juurde. Lehvitati Miki Hiire pildiga lipukestega, püüti iidoleid võimalikult lähedalt näha ja neid ka oma käega katsuda. Miki Hiir ja meremehe kostüümis Piilupart astusid lavale, kus neid juba teised muinasjututegelased ees ootasid, et ühiselt Miki Hiire 70. sünnipäeva tähistada. Pärast pisikest trallitamist laval siirduti jälle autosse. Piilupart Donald lahkus lavalt, hoides käes lastelt kingiks saadud šokolaaditahvlit.

Väledamatele jagati veel lipukestele ja raamatutesse autogramme, tehti mälestuseks fotosid ja peagi kadus auto külalistega silmist. Disney kangelased leidsid aega külastada ka Nõmmel asunud lastehaiglat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles