Postimees 1936. aastal: lõppes Pärnu rahvusvaheline regatta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Jahtklubi
Pärnu Jahtklubi Foto: Eesti Meremuuseum

Laupäeval ja pühapäeval peeti Pärnu Jahtklubi 30 aasta juubelipidustusi ühes rahvusvahelise regattaga purjejahtidele Pärnu lahel, millest võttis osa 22 purjejahti, neist 11 Lätist ja 2 Leedust.

Laupäeval peeti Balti riikide jahtklubide liidu esindajate vahelist nõupidamist, Nõupidamisel otsustati võtta ühiselt osa 1937. a. Gotlandi-Ventsbilsi distantsi regattast Läti presidendi rändauhinnale. 1938. a. otsustati pidada Balti mere idaranniku jahtklubide esindajate nõupidamine Klaipedas. Hiljem oli purjesportlaste nõupidamine, kus otsustati ühise jahtide konstrueerimise maaduse leidmiseks valida kolmeliikmeline vastav komisjon, ja teine komisjon Eesti, Läti ja Leedu esindajatest ühise vormeli leidmiseks olevate jahimaterjalide käsitamiseks võistluseks.

Laupäeva õhtul oli Pärnu Jahtklubi pidulik austamisaktus «Endlas», kus kommodor W. Bau andis ülevaate 30 aasta jooksul tehtud tööst. Tervitusi ja kingitusi andsid üle Läti ja Leedu jahtklubid ühes Eesti omadega. Eriti väärtusliku kingi hõbekapana andis Tallinna Jahtklubi Pärnu purjespordi edendamiseks rändauhinnaks. Telegraafiteel õnnitlesid veel Soome, Poola ja Läti jahtklubid. 06.07.1936

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles