Talentide tagasitulek

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Mutso
Eve Mutso Foto: Toomas Huik

Kutsudes neljapäeval esietendunud «Manoni» nimiossa Šoti Balleti solisti Eve Mutso, tabas Estonia teater kaks kärbest ühe hoobiga: tõi kunagisele kodulavale tagasi tantsija, kes lahkus Eestist kaheksa hooaja eest, tõestades ühtlasi, kui hästi see samm ennast õigustas.


Mutso tantsis selle tehniliselt ja psühholoogiliselt süvenemiselt nõudliku balleti esietendust justkui tasaselt lõõmava, tagasi hoitud kirega, kuid täpselt ja ilmekalt, klassikalise tantsu priimade ülevoolava poosi ja paatoseta. Seda vaatamata sellele, et oli enne etendust külmetunud ja kaotanud hääle. Tagantjärele tasub tänulik olla, et kõigest hääle.

Näis, millise üllatuse tõmbab Estonia kaardipakist välja järgmisena – õigupoolest on ta seda juba teinud, andes teada, et sügisel tuleb välja veel ühe kadunud poja, San Francisco Balleti solisti Tiit Helimetsa lavastajadebüüt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles