Eesti rallifänn Poolas

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fännid Poola rallil.
Eesti fännid Poola rallil. Foto: Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Martin Järveoja jahivad Poolas teist (järjestikust) MM-ralli võitu. Ilmselt olnuks Poolas hulganisti sinimustvalgeid kohal ka ilma juuni alguses Sardiinias saavutatud esikohata. Kuid Eesti rallimeeste triumf eelmisel MM-rallil mõjus ilmselgelt päästikuna, mille peale startis Põhja-Poola suunas veelgi suurem rallifännide hord, kes korraldab seal parajasti teist laulupidu, kus koorilaulu asendab mootorite põrin.

Tänakut toetama sõitnud tuhanded eestlased tähistavad fenomeni ja tõestavad rallisõprade erilisust. Mitte ükski teine Eesti sportlane ega võistkond pole suutnud välismaale meelitada nii palju kaasaelajaid kui Markko Märtin aastate eest ja Tänak nüüd. Põhimõtteliselt pole vale öelda, et Tänak ja Järveoja sõidavad Poolas nagu kodus. Ilmselt ka järgmisel rallil, sest MM-sari jätkub juuli lõpus Soomes ning Eesti rallifännide kirglikkus raugemise märke ei näita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles