Edasi 1952. aastal: edukas ettevalmistus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandrovi kantaadi esmaettekanne oli 1937. aastal
Aleksandrovi kantaadi esmaettekanne oli 1937. aastal Foto: Internet

Vaatamata sellele, et käimas on pingerikas eksamiperiood, valmistuvad Tartu VI keskkooli meeskoori liikmed energilise muusikaõpetaja Sulev Kaldi juhtimisel hoolikalt laulupäevaks.

Laulupäeva repertuaarist on juba esinemiküpsed A.Aleksandrovi «Kantaat Stalinist», S.Tulikovi «Nõukogude noorsoo marss, V.Muradeli «Hümn Moskvale» ning G.Ernesaksa «Töölaul». Suuri raskusi valmistas Gustav Ernesaksa «Näärisoku» õppimine, kuid vaatamata sellele lauldi hästi.

Suure töö laulupäeva ettevalmistamisel on ära teinud ka Tartu VI ja II keskkooli ühendatud segakoor sm. Kaldi juhtimisel. Segakoor on täielikult omandanud laulupäeva repertuaari ning on võimeline esinema edukalt.

Laulupäeva repertuaari on rahuldavalt omandanud ka Tartu VI keskkooli 25-liikmeline puhkpilliorkester. Orkestri harjutused toimuvad regulaarselt 2-3 korda nädalas sm. Kaldi juhtimisel.

17.06.1952

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles