Postimees (Perno Postimees) 1862. aastal: suur hobuste näitus Toompeal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobused
Hobused Foto: Reuters / Scanpix

Johann Voldemar Jannseni toimetatav Perno Postimees ehk Näddalileht avaldab sõnumi, et Tallinnas Toompea lossi hoovis leiab lähiajal aset suur hobuste näitus ja võistlus.

Teadaandmised. Tallinna kubbermango tallorahwale (mitte muile) antakse teada, et 27. Junil (keskäddal pärast Janipäewa) Tallinnas tallo hobbustenäitust petakse, kus nende kehha illo ja jõudo läbbikatsutakse ning parrema loma perremeestele aupalka antakse. Kennel sähhärdusi lomi on, mingo nimmetatud päewal, hommiko kello 9, Tallinna Dombäe lossi howi neid näitama.

Näitusele todod hubbused ei tohhi mitte noremad kui 4 ja wannemad kui 6 aastat olla. Runad ei maksa, waid peawad keik märrad ja täkkud olema ning näitaja mõisawallitsuse polest tunnistust kasa toma, et ta hobbune ka tõeste Tallinna kubbermangus ning temma ennese jures sündinud ja kaswatatud on.

Selsammal päwal kello 5 pärrast lõunat saab hubbuste rammokatsumine Lasna mäe al Katrintalis petud, kus ka runad wasto ei wõeta, waid üks märrad ja täkkud 5 kunni 7 aastat wannad. Tallinna lossi peal 7. Junil 1862.

13.06.1862

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles