Edasi 1981. aastal: ENSV Ülemnõukogu kümnenda koosseisu kolmas istungjärk

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogudeaegne propagandaplakat.
Nõukogudeaegne propagandaplakat. Foto: Internet

Eile, 11. juunil toimus Tallinnas ENSV Ülemnõukogu 10. koosseisu kolmas istungjärk. See leidis aset päevil, mil kogu nõukogude rahvas on tohutu vaimustusega alustanud võitlust NLKP XXVI kongressi otsuste elluviimise eest. Rahvasaadikud on vabariigi linnadest ja rajoonidest kaasa toonud töökollektiivide loova meeleolu ja iga töötaja püüde anda kogu oma jõud kodumaa hüvanguks, partei grandioossete suuniste eduka elluviimise nimel.

Kell 10 hommikul asusid loožides oma kohtadele seltsimehed K. Vaino, J. Käbin, V. Klauson, K. Lebedev, N. Johanson, V. Käo, O. Merimaa, R. Ristlaan, A. Rüütel, A.-B. Upsi, I. Toome ja D. Visnapuu, ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe asetäitja M. Vannas, ENSV Ministrite Nõukogu esimehe asetäitjad A. Green, B. Saul, A. Tregubov ja H. Veldi, ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi sekretär V. Vaht ning ENSV Ülemnõukogu Presiidiumi liikmed.

Istungjärgu avas Eesti NSV Ülemnõukogu juhataja rahvasaadik J. Suurhans.

Istungjärk võttis vastu otsuse «Eesti NSV rahvasaadikute nõukogude ülesannetest NLKP XXVI kongressi otsuste valguses» ning «Eesti NSV seadused Atmosfääriõhu kaitse kohta» ja «Loomariigi kaitse ja kasutamise kohta».

12.06.1981

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles