Jelena Skulskaja veste: mille eest võeti Arbatil kinni Hamlet?

Jelena Skulskaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Skulskaja
Jelena Skulskaja Foto: Tairo Lutter

Keset Moskvat, jalakäijatele mõeldud Arbatil, võttis politsei mõne aja eest kinni kümneaastase poisikese, kes deklameeris Hamleti monoloogi Shakespeare’i samanimelisest tragöödiast.

Seda viimast rõhutan siin ainult seepärast, et mõnelgi ametlikul ja populaarsel veebisaidil nimetati «Hamletit» luuletuseks (!) või isegi luulekogumikuks (!). Aga kuidas poleks ka lood täpse žanriga, erutas geniaalsete värsiridade avalik kuuldavale toomine nähtavasti korravalvureid kohe väga: küllap tunnetasid nad puhtintuitiivselt lapse väljaastumises ohtu maailmale ja korrale, väänasid nutval ja ehmunud lapsel käed selja taha ja tõukasid ta asjaolude täpsemaks selgitamiseks masinasse.

Olen kindel, et poisike kisti välja heatujuliste ja lõbusate jalutavate täiskasvanute vahelt, kes võisid laulda midagi reibast ja arusaamatut, võib-olla isegi taguda tamburiini, niisiis, kisti välja, sest pandi tähele tema iseäralikkust, nagu seda on kirjeldanud Vladimir Nabokov romaanis «Kutse tapalavale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles