Oluline lapsesuu (3)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Jüri Mõis.
Ärimees Jüri Mõis. Foto: Erik Prozes

Mahlaka ja sirgjoonelise ütlemisega ettevõtja Jüri Mõis on mitmes mõttes ajakirjanike lemmik. Kui probleem on õhus, aga ametnikud saadavad küsimustele vastuseks kantseliiti, poliitikud oma partei propagandat ja teised ettevõtjad üritavad ettevaatusest üldse mitte midagi öelda, tuleb helistada Mõisale. Tema räägib lihtsalt ja otse.

Sel nädalal Eesti Ühistupanga nõukogust välja visatud ja seejärel oma selge arvamuse selle panga kohta öelnud Mõisa võib mõni pidada lapsesuuks, aga tema rolli avaliku arvajana ei tasu alahinnata. Küsimus pole ju ainult värvikates tsitaatides, vaid selles, et keegi ütleb selgelt välja, kui asi on jama. «Seda panka ei ole ega tule,» ütles Mõis, ja võib olla päris kindel, et nii see läheb. Selge see, et ärimehena valib ka Mõis, mille kohta ta mida ütleb, kuid tema eluterve otsekohesus tuleb avalikule debatile kindlasti kasuks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles