Jüri Reinvere: peatage Maa, me eelistame maha astuda (20)

Jüri Reinvere
, helilooja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Reinvere.
Jüri Reinvere. Foto: Repro

Kui poliitika oleks kaardimäng, oleks trumpäss praegu turvalisus, kirjutab helilooja Jüri Reinvere. Mitte ükski teine tunne pole tänapäeva lääne ühiskonnas nii pinnal, mitte ükski teine teema pole nii akuutne, mitte ükski teine mõiste ei ühenda inimesi samal määral. Nii et polegi vaja olla selgeltnägija, et öelda: kõik valimised nüüd ja lähitulevikus võidavad need, kes suudavad rahvale anda kõige enam lootust turvalisusele.

Just selles on lääs ebaõnnestunud. Kellelgi ei ole õnnestunud luua oma ühiskonnas turvalisust. On hoopis tekkinud kihiti liikumisi, mille omavahelised suhted pole paigas ning mille ääred eemalduvad üksteisest järjest suurema kiirusega. Seegi olukord võiks olla turvaline, kui see ei tähendaks poliitika langemist amatööride kätte, mis iseenesest pole veel hukatuslik, kuid hukatuslik on, et nad kasutavad amatööride võtteid ja neid iseloomustab amatööride lühinägelikkus.

Donald Trump on ikka veel nii edukas, sest paljud mõtlevad endamisi: tegelikult on tal ju õigus. Mingil määral mõtlevad nii kõik, kes on uppunud poliitilise retoorika läbipaistmatusse. Miks inimesed küll kardavad terrorismi, kuid ei astu sellele vastu? Sest liiga paljud lääne inimesed tabavad end mõttelt, et oleks viimane aeg sellele kuradi süsteemile pomm alla panna.

Kommentaarid (20)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles