Postimees 1930. aastal: Rakvere sai moodsa staadioni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnastaadion tänapäeval.
Rakvere linnastaadion tänapäeval. Foto: Vikipeedia

Taevaminemise neljapäev kujunes suurpäevaks Rakvrele, kui ka kogu Virumaa kergesportlaste perele, sest Rakveres avati staadion. Avamispidustused algasid sportlaste rongikäiguga rahvamaja juurest läbi linna kaitseliidu orkestri saatel Vabadusplatsi lähedal Poska puisteel asuvale staadionile.

Kella 2 ajal päeval avas staadioni Rakvere spordikomisjoni esimees Sirotkin, kes lühikese ülevaate andis staadioni saamisloost. Kõne ajal tiirles staadioni kohal ksv. lennuk, kust platsile visati tammeokstest pärg tervitusena. Kõnele järgnes linnapea Aviksoni poolt staadioni avamine võistlusteks takistuspaela läbilõikamisega.

Järgnesid kergejõustiku võistlused, millest osa võtma olid sõitnud 25 kergesportlast Tallinnas ja mitmest teisest linnast. Kavas oli 100, 400 ja 5000 m teatejooks,  kaugus-, kõrgushüpped ja kuuli ning ketta tõuked. Peale kergejõustikuvõistluste olid jalgpallivõistlus Rakvere «Kalevi» ja Tapa K.-L. spordiklubi meeskondade vahel, mis lõppes 2:3 «Kalevi» kahjuks.

Aastaid kestnud vaidluste ja tihtigi asjata nähtud vaeva järele võib nüüd sportlaspere ometi kord vabamalt hingata, nende töö ja visa püüe on vilja kannud. 31.05.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles