Endine kütusehinna kujundaja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Kohv
Ivar Kohv Foto: Neste Eesti AS

Ehkki Neste ei ole olnud autokütuste jaemüügi turuliider, oli ta siiski poolteist aastakümmet bensiiniliitri hinnakujundaja tanklates. Alates sajandivahetusest kuni eelmise aastani oli just Neste see, kes dikteeris, millal kütusemüüjad reageerivad nafta hinna või dollari kursi muutustele ja milline võiks olla kasumimarginaal.

Eelmisel aastal olukord muutus. Olerex, kellest enda sõnul on saanud turuliider, hakkas agressiivselt hinnapoliitikat kujundama. Neste on püüdnud vastata ühekordsete kampaaniatega, näiteks sai tanklas bensiini hulgihinnaga, kuid edu pole see toonud.

Sel nädalal tuli teade, et Neste Eesti juht Ivar Kohv lahkub ametist. Kohvi sõnul toimus lahkumine poolte kokkuleppel, kuid kommentaarist võib selgelt välja lugeda, et lahkumine oli siiski sunnitud. Võib oletada, et hinnakujundaja positsiooni kaotus võis olla põhjus, miks seitse aastat peadirektor olnud Kohv ametist priiks sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles