Postimees 1940. aastal: metsamajandus veel paremini korda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kolmandiku meie metsadest moodustavad männikud.
Üle kolmandiku meie metsadest moodustavad männikud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval võis Eesti Metsaühingute Liit tagasi vaadata oma 10 aasta tegevusel. Sel puhul toimus põllutööministeeriumis Liidu pidulik aktus, kus sõnavõtuga esines ka põllutööminister A. Tupits.

Liidu tegelaste otsesel juhtimisel või kaasabil on möödunud 10 aasta jooksul korraldatud 4028 metsapäeva ligi 300 000 osavõtjaga. On asutatud 12 000 ha uut metsa ja üle 25 000 rmtr. taimeaedu, istutatud 162 000 ilu- ja tarbepuud, rajatud ca 182 000 meetrit elavaedu, kaunistatud üle 2000 kodu ja asutuse ümbrust, peetud 2200 metsanduslikku kõnet ja korraldatud 581 õppekäiku. On korraldatud kursusi, loenguid, koostatud metsanduslikke filme ja korduvalt demoniseeritud Soome ja Rootsi metsafilme.

Ajakirjades ja ajalehtedes on pidevalt avaldatud metsandust käsitlevaid artikleid, välja jagatud populaarteaduslikku metsanduslikku kirjandust.

Põllutööminister jätkas, meie teame, kui suur tähtsus on metsal meie üldises majanduselus. Viimaste aastate jooksul on mets saanud olude tõttu suuresti kannatada. Meie ülesandeks on ravida neid haavu. Riigimetsade alal on seda juba edukalt tehtud. Oleks aeg, et seda tehtaks ka talumetsades. Meie põllupidajad peaksid veelgi intensiivsemalt asuma oma metsade ratsionaalsele majandamisele, sest metsandus on kindlamaid kapitalipaigutusi. 26.05.1940

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles