Edasi 1982. aastal: hoidkem rahu!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude propagandapilt
Nõukogude propagandapilt Foto: Internet

Aparaaditehase tööriistatsehhis oli eile miiting. Tsehhi juhataja Endel Ertman kõneles, et 7. juunil algab ÜRO teine erakorraline desarmeerimisistungjärk. Rahujõud kogu maailmas nõuavad riikide esindajailt tegusid rahu heaks. Rahvusvahelise olukorra teravnemine, relvakonfliktid maailma erinevais piirkondades ohustavad kõiki rahvaid. Väga ärev on olukord Euroopas, kuhu USA tahab paigutada oma uusi kesktegevuskaugusega tuumarakette.

Suure Isamaasõja veteran tööriistaluksepp Andrei Molodov rääkis ränkrasketest sõjapäevadest. Ta kinnitas: nõukogude inimesed talusid sõjakoledusi selle nimel, et sõjad ei korduks.

Nõukogude rahva kindlat rahusoovi väljendasid freesija Ants Laas ja operaator Harald Kurg. Ka noor põlvkond on kindlalt rahu poolt ja ühineb desarmeerimisnõudmisega. Tüliasju võivad riigimehed lahendada nõupidamislaudade taga.

Ka äsjasel ÜLKNÜ XIX kongressil peetud kõnes esitas Leonid Brežnev ettepanekuid, mis tooksid edu strateegilise relvastuse piiramise ja vähendamise üle peetavatel läbirääkimistel.

Nõukogude inimesed toetavad Brežnevi ettepanekuid.

25.05.1982

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles