Postimees 1994. aastal: Iisraeli firma TAAS vahetab ebakvaliteetsed õhutõrjesuurtükid välja Eestile sobiva relvastuse vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23-millimeetrine õhutõrjekahur ZU-23
23-millimeetrine õhutõrjekahur ZU-23 Foto: Internet

Riigivisiidilt Iisraelist naasnud kaitseminister Indrek Kannik ütles eilsel pressikonverentsil Tallinna lennujaamas, et firma TAAS on valmis välja vahetama viiskümmend 23-millimeetrist õhutõrjesuurtükki samas firmas toodetud Eestile sobiva relvastuse vastu.

Kannik kohtus Iisraeli peaministri Yitzhak Rabiniga, kes täidab ka kaitseministri ülesandeid, Iisraeli kaitseministeeriumi peadirektori David Ivri ning ministeeriumi relvastus- ja välissuhete osakonna juhatajatega. Kannik külastas ka holokausti muuseumi ja asetas sinna pärja.

Kannik kinnitas, et rääkis Iisraeli kaitseministeeriumis kui riigifirmas TAAS relvahankelepinguga Eestile saadetud suurtükkide väljavahetamisest. «Kaitseministeeriumi esindajad ütlesid, et kuna põhiosas oli tegu kommertslepinguga Eesti valitsuse ja firma TAAS vahel, siis saavad nemad osutada ainult kaasabi ning otsest otsust teha ei saa,» märkis Kannik.

«TAAS-i esindajad on valmis vahetama välja viiskümmend 23-millimeetrist õhutõrjesuurtükki Eestile sobiva relvastuse vastu, mis on TAAS-i toodetud.» Kanniku sõnul hindavad Eesti eksperdid 50 kahurit ligi 5 miljonile dollarile. Ta ei soovinud öelda, millist relvastust soovib Eesti suurtükkide vastu saada.

17.05.1994

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles