Arvamusfestivali klubi: kas PISA tulemused on nii head, et õpikäsitust pole vaja muuta?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 19 algas Mustas Puudlis Arvamusfestivali klubi õhtu neljas ja ühtlasi ka viimane arutelu teemal «Kas PISA tulemused on nii head, et õpikäsitust pole vaja muuta?». Postimees tegi üritusest otseülekande.

Eesti on PISA tulemustes maailma paremate seas, samuti on õpilaste koolirõõm keskmisest näitajast kõrgem. Samal ajal juurutame üha jõudsamalt muutunud õpikäsitlust (MÕK), mis annab õpilasele rohkem vabadust, ent ka vastutust. Kas uusimate tulemuste valguses võib öelda, et MÕK on toonud hariduse kvaliteedi tõusu või lõikmame täna veel muutuste-eelse süsteemi vilju?

Teemat arutlesid: haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Mariann Rikka, PISA ekspert Gunda Tire sihtasutusest Innove, õpilane ja õpetaja, Anita Tkatšenko Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasiumi 11. klassist ning Krista Saadoja, Oru põhikooli õpetaja ja Õpetajate Ühenduste Koostöökoja juhatuse esimees.

Vestlust modereeris Noored Kooli programmi õpetaja Gerda Rohi.


Mis on Arvamusfestivali klubi?

Arvamusfestival korraldab kord kuus toimuvaid aruteluõhtuid, mis kannavad samasid eesmärke ja vaimsust nagu suvine festival. Neil edendatakse head arutelutava (tõesta, mida väidad; kuulamine on sama oluline kui kõnelemine; isikutele asemel ideedele keskendumine; lahendustele orienteeritus), tutvustatakse uusi aruteluvorme ja esinejaid ning pakutakse võimalust mõelda päevakajalistele teemadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles