Enesekindel jonnipunn

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa rõõmustamas Rapla korvpallimeeskonna peatreenerina.
Aivar Kuusmaa rõõmustamas Rapla korvpallimeeskonna peatreenerina. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tegevkorvpallurina võis Aivar Kuusmaa visata üheksa kolmepunktiviset mööda, otsustaval hetkel uuesti üritada ja siis tabada. Enesekindlusega pole tal kunagi probleeme olnud. Treenerina on Kuusmaa enesekindlust ja jonnakust suutnud süstida ka Rapla korvpallimeeskonna mängijatesse ning korraldanud viimaste aastate suurima üllatuse: Rapla on esimest korda Eesti meistrivõistluste finaalis. 

Keskmisest eestlasest emotsionaalsem, kange iseloomu ja otsekohese jutuga mees on suutnud leida viisi, kuidas need omadused meeskonna edu teenistusse rakendada. Kuusmaa ei tee enam vigu, mida ta veel mõned aastad tagasi tegi. Seda näitas Kuusmaa ilmekalt viimases poolfinaalkohtumises Tartu vastu, kui suutis oma plaani ellu viia ka pärast täielikult ebaõnnestunud võõrsilmängu. Treenerina on tal Eesti meistrivõistlustelt nii kuldasid kui pronkse, puuduvat hõbedat ei taha Kuusmaa aga oma kollektsiooni üldse lisada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles