Otseülekanne: «Venemaa hääled» - Venemaa tuntumaid sotsiolooge räägib avalikust arvamusest Venemaal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Avatud Eesti Fond kutsub kõiki Postimehe vahendusel osa saama arutelusarja «Venemaa hääled» järgmisest kohtumisest, mis seekord on korraldatud kahasse 12.-14. mail toimuva Lennart Meri konverentsiga. Arutelu toimub homme kell 13.00-14.30. NB! Arutelu on inglise keeles, sünkroontõlketa. 

Sissejuhatava ettekande teeb Juri Levada analüüsikeskuse uuringujuht, üks Venemaa tuntumaid sotsiolooge Aleksei Levinson, kes võtab värskelt valminud avaliku arvamuse uuringu põhjal kokku venelaste suhtumise välisriikidesse, Venemaa tegevusele maailmas ning inimeste üldise rahulolu eluga oma kodumaal. 

Levinsoni ettekandele järgneb vestlusring, kus teemat kommenteerib Vene-USA päritolu, Moskvas elav ajakirjanik ja kirjanik Anna Arutunjan. Osalejad püüavad arutelu moderaatori Artemi Troitski juhtimisel leida vastust küsimusele, kas värske uuringu tulemused ning sel kevadel Moskva ning kümnete Venemaa linnade tänavatel toimunud korruptsioonivastased meeleavaldused on omavahel seotud. Kas avaliku arvamuse küsitlused oleksid võinud neid sündmusi ette ennustada? Milline on meeleavalduste mõju Venemaa poliitikale?

«Venemaa hääled» on Avatud Eesti Fondi arutelusari, mis lahkab ühiskondlikku ja poliitilist olukorda Venemaal tuntud Vene mõtlejate, ühiskonnategelaste ja inimõiguslaste käsitluses. Arutelude eesmärk on tutvustada erinevaid vaateid Venemaa tegelikkusele ja luua kõlapinda ka arvamustele, mis Venemaa ametlikes infokanalites kajastamist ei leia. Sarja raames on Eestis esinenud näiteks inimõiguslased Ljudmilla Aleksejeva, Valeria Novodvorskaja ja Lev Ponomarjov; satiirik Viktor Šenderovitš , teleajakirjanik Leonid Parfjonov, kirjanik Lev Rubinš tein, ühiskonnategelane ja muusikakriitik Artemi Troitski, keskkonnakaitsja ja kodanikuaktivist Jevgenia Tširikova, ajakirjanik Maša Gessen, politoloog Dmitri Oreš kin ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles