Sigrid Kõiv: visaduse viljad

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Majandusminister Juhan Parts ütles veel tänavu jaanuaris, et tarbimise elavdamiseks ja majanduse turgutamiseks tuleb tööjõumakse alandada, seal hulgas ka töötuskindlustusmakset.

Mõneti on mõistetav valitsuse vastumeelsus eurotsooniga ühinemise perioodil makse langetada. Opositsioon rääkis küll, kuidas euroga ühinemine käis tööinimese vere hinnaga, kuid riigieelarve tasakaalu nimel pigistati isegi kividest vesi välja, ja nagu valimistulemused näitasid – täie õigusega. Valijad andsid oma heakskiidu.

Nüüd on euro käes ja valimised läbi. Soovimata Kreekat teha, tahaks töötaja ikkagi juba kübekese oma visaduse viljadest maitsta.

Aga et tark ei torma, siis näeb alalhoidliku iseloomuga koalitsioonilepe seda sammu ette alles 2013. aastal. Millisel määral – seda ei ütle koalitsioonileping hoopiski. Ning kui valitsus peaks 2013. aasta riigieelarvet tehes otsustama, et töötuskindlustuse maksemäära alandatakse näiteks 0,001 protsendipunkti võrra, siis saab ometi teha koalitsioonileppe punkti 3.a taha linnukese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles