Enesekindlalt kõrgustesse

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit Stuttgardi turniiril.
Anett Kontaveit Stuttgardi turniiril. Foto: Tairo Lutter

Esimene WTA turniiri finaal. Karjääri kõrgeim koht uues maailma edetabelis. Esimest korda maailma kümne parema sekka kuuluva tennisisti alistamine. Need on Anett Kontaveidi viimaste nädalate saavutused.

21-aastane Kontaveit on aasta esimeses pooles astunud korraliku sammu edasi. Paranenud füüsis võimaldab mängida nii nagu ei kunagi varem. Oma senise karjääri parimat tennist. Stuttgardi turniiril alistas ta teiste seas maailma kuuenda reketi Garbiñe Muguruza ja alles Maria Šarapova vastu tõusis tee veerandfinaalis püsti. Selleski mängus näitas nooruke eestlanna, et on saavutanud teatud taseme.

Kontaveit ise jääb ilmselge edasimineku juures rahulikuks ja ütleb, et ajab lihtsalt oma asja. Tema enesekindlus on samal ajal tuntav. Ka treener Glenn Schaap hoidub suurtest sõnadest. Klapp on juhendajaga hea, õpilane kuulab ja areneb. Treener teab, millistele nuppudele ja millal vajutada. Ja võidud muudkui tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles