Postimees 1996. aastal: levib kuuldus Karl Kortelaineni nõustamistegevusest Vene Riigiduumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KGB
KGB Foto: General/

Endine Eesti NSV KGB ülem Karl Kortelainen võib olla Postimehe andmeil asunud nõustama mõningaid Vene Riigiduuma liikmeid Eesti küsimustes.

Riigiduuma aparaadi kaadriosakonnast kinnitati Postimehele, et Kortelaineni-nimelist palgalist nõunikku Riigiduumas ei ole.

Ka Venemaal sidemeid omav Enn Leisson ütles, et peab Kortelaineni võimalikku nõustajategevust väga vähetõenäoliseks. «Välistaksin täielikult selle, et Kortelainen oleks Riigiduuma rahvusliku julgeoleku ja luure komitee nõunik. Peale selle on aga ka duuma liikmetel võimalik pidada ühiskondlikul alusel töötavaid konsultante, ja kes sellisel kombel kedagi nõustavad, on raske öelda,» sõnas Leisson.

Mõne spetsialisti hinnangul ei pruugi Kortelaineni informeeritus praegu Eestis toimuva kohta olla kuigi hea, sest ta lahkus Eestist aastal 1990.

Karl Kortelainen oli aastatel 1982–1990 Eesti NSV KGB ülem. Pärast seda oli ta NSV Liidu piirivalvevägede ülema esimene asetäitja, mõnda aega pidas ta ka pensionipõlve ja oli veel vähemalt 1995. aastal Moskvas ZILi tehase turvavalitsuse ülema asetäitja.

11.04.1996

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles