Madis Kallas: palun, ametnikud, tehke häält, kes soovivad Tallinnast välja kolida (5)

Madis Kallas
, Kuressaare linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kallas
Madis Kallas Foto: Andres Haabu / Postimees

Seni oli kogu aeg puudu poliitilisest tahtest, et viia mõningad riigi töökohad Tallinnast välja. Nüüd on see tahe poliitiliselt olemas, aga uueks takistuseks on saanud asutused ise – nende juhid ja töötajad, kirjutab Kuressaare linnapea Madis Kallas.

Iseenesest võib neid mõista, aga miks ei ole mõistetud aastaid maakonnakeskusi ja sealseid inimesi? Kuressaarest on viidud ära kümneid ja kümneid töökohti ning alati on tehtud ka häält, aga meid ei ole kuulanud keegi. Nüüd teevad häält Tallinnas asuvad ametid ja on huvitav jälgida riigi käitumist. Riik võiks ikka üle Eesti ühtset poliitikat jätkata - kui on otsus viia välja, siis seda ka tehakse, kuigi ametnikud võivad olla kurvad! Miks peaks kohtlema Tallinnas asuvaid ametikohti teiste maakonna keskuste ametikohtadest erinevalt. Kas me jälle ja isegi selle protsessi puhul näeme tõdemust, et Tallinn see ongi Eesti ja PUNKT.

Meil on koondamised tabanud aastate jooksul sisuliselt kõiki riigiasutusi ja oleme läbi selle kaotanud sadu püsielanikke. 

Tehke häält, rahulikuma elukeskkonna otsijad!

Samas on väga paljud ametnikud öelnud, et nemad oleksid kohe valmis kolima Tallinnast ära mõnda rahulikumasse paika, aga oleks vaid tööd. Nüüd on see võimalus loodud, aga ikka ei liigu asjad edasi. Palun, ametnikud, tehke häält, kes soovivad näiteks Saaremaale kolida, kas tagasi või täiesti uue muutusena. Meil on siin hea, aga koos teiega oleks veel kordades parem.

Tehke häält, avaldage arvamust ja andke endast teada, et Teie oleksite küll valmis minema Tallinnast ära, sest te teate, et elu on ka mujal peale Tallinna.

Tahaks loota, et need «töörongid», mis on kümmekond aastat liikunud vaid Tallinna suunal, leiavad ka tagasitee maakonnakeskustesse! Saaks me tagasi kasvõi selle, mis meilt on viimase kümne aastaga viidud, ja me oleksime väga rahul ja lisa ei loodaks! Ainult eraettevõtlusele ja võimekamatele kohalikele omavalitsustele loota oleks imelik – milleks meile siis riik!?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles