Vene kirjanik Viktor Šenderovitš Peterburi metrooplahvatuse järel: Tervitused Beslanist* (16)

Viktor Šenderovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kirjanik Viktor Šenderovitš.
Vene kirjanik Viktor Šenderovitš. Foto: Savostyanov Sergei/TASS/Scanpix

Paar tundi pärast plahvatust Peterburi metroorongis, kus hukkus vähemalt kümme inimest, kirjutas Vene kirjanik-satiirik Viktor Šenderovitš oma Facebooki lehel sellest, kellel tema meelest seoses selle koletu sündmusega müts peas põleb.

On teada, et tõega on lood kõige hullemad ajal, mil kõik võib tõsi olla.

Pole teada, kes valmistas ette ja teostas plahvatuse Peterburis, ent Putini maine - täiesti väljakujunenud maine - on selline, et esimene, mis sellega seoses pähe tuleb: pehmelt öeldes toimus kõik talle väga sobival ajal, eks-ole?

Meid ootab nüüd ees täielik päevakorramuutus: «sõda terrorismiga», «poolel teel hobuseid ei vahetata», «kõigil on vaja ühineda üleilmse kurjuse vastu» etc.

No ja, muidugi, ei tohi rohkem kui kolm inimest koguneda.

Tervitused teile, venemaalased, Kaširski maanteelt, mille järel toimus kõigile tundmatu kagebešniku trooniletõus, ja et oleks kuhjaga - ka Beslanist, pärast mida ta keeras kruvid kinni.

* 2004. aasta 1. septembril hõivasid terroristid Beslani kooli, kus jäi teiste seas pantvangi 777 koolilast. Sõjalise kontraoperatsiooni käigus, mis käivitus kaalumata kõiki vähem veriseid võimalusi, hukkus vähemalt 385 inimest - peamiselt lapsed. Pärast Beslani karmistus Putini režiim siseriiklikult veel enam.

Tõlkis: Teet Korsten

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles