Lennukas roheline (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zuzu Izmailova suurest pühademürast: kas ilutulestiku kasutamisele peaks reeglid kehtestama ka Eestis?
Zuzu Izmailova suurest pühademürast: kas ilutulestiku kasutamisele peaks reeglid kehtestama ka Eestis? Foto: izmailova.eu

Aserbaidžaani-eesti verd Züleyxa Izmailovale jäid hästi kõrva mullusuvised Igor Gräzini sõnad riigikogu maaelukomisjonis: «Te olete tulnud valesse kohta, me siin ei tegele lendoravate, siniste sitavareste ja muude roheliste kaitsmisega!»

Keerulise nimega Izmailova (31) ehk lihtsalt Zuzu vedas toona glüfosaadi kasutusloa pikendamise vastast rahvaalgatust. Ühe uuringu kohaselt tekitab glüfosaat euroliidus 160 miljardi euro eest häda ja viletsust, nii inimestele, lindudele kui ka loomadele. Mõistagi leidub ka konservatiivsema tulemuseni jõudnud uuringuid. Igatahes hakkas Gräzin vastu.

Oponendi teravatest sõnadest innustatud fotograafioskustega Izmailova lõi pildi, millel Gräzinil on sinised suled seljas, nokk ees ja pruun junn peas. Pilt levis sotsiaalmeedias mõnuga.

Aga nüüd istub nädala eest Eestimaa Roheliste juhiks saanud Izmailova Gräziniga samas paadis: nad mõlemad võitlevad Rail Balticu joonlauatrassi väljaehitamise vastu. Noorpoliitik, kes tahab edukas olla, peabki vajadusel suutma ka vastasega sabad sõlme siduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles