Edasi 1975. aastal: nädal lõppes, teine algas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Jacques Chirac
Prantsuse president Jacques Chirac Foto: Reuters/ Scanpix

-Meie maal käis palju külalisi, lõppesid Nõukogude-Prantsuse läbirääkimised. Prantsuse peaminister Jacques Chirac külastas Irkutskit ja Bratskit. Gambia Vabariigi president Dawda Kairaba Jawara ringsõit kulges Leningradist Volgogradi, sealt edasi Taškenti, Usbekistani. Moskvasse saabus ametlikule sõprusvisiidile Kongo RV president, Riiginõukogu esimees Marien Ngouabi. Moskvat külastas ka Portugali delegatsioon, eesotsas ajutise valitsuse tööminister major Jose da Costa Martins. Külalistel oli mitmeid kohtumisi meie maa riigitegelastega, sõlmiti tähtsaid kokkuleppeid.

-24.-26. märtsini oli Moskvas üleliiduline teaduslik-teoreetiline konverents NLKP Keskkomitee 1965. aasta märtsipleenumi 10. aastapäeva tähistamiseks.

-30. märtsil möödus neli aastat NLKP XXIV kongressi avamisest.

-Peeti ära Eesti NSV Teaduste Akadeemia üldkogu aastakoosolek. TA korrespondentliikmeteks valiti ka tartlasi: majandusteadlane Mihhail Bronštein, loodusteadlane Hans Trass ja filosoof Jaan Rebane.

-Avaldati rajoonide 1974. aasta sotsialistliku võistluse kokkuvõte. Võitjaks tunnistati Rakvere rajoon. Sovhoosidest võitis Luunja sovhoos. Aukiri ja kolmas preemia tuli Koosa sovhoosile.

-Eesti linnade ja rajoonide kehakultuuri- ja spordikomiteede sotsialistliku võistluse rändlipu 1974. aasta eest võitsid Tallinn ja Harju rajoon. Rändvimpli, aukirja ja teise koha preemia sai Tartu linna ja Tartu rajooni kehakultuuri-ja spordikomitee.

1.04.1975

-

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles