Edasi 1990. aastal: Tartusse Hiina restoran

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Praegu on see veel kavatsus. Aselinnapea Väino Kulli vastuvõtul käis Liaoningi provintsi restoranide ülem Bao Yinghua (töötab Shenyangi linnas). Kõneldi Hiina restorani rajamisest Tartusse, meie asjaosaliste osavõtul arutati läbi ehitamise üksikasjad.

Kõne alla tuleb maja Jaani 6 Kompanii ja Küütri tänava nurgal (kunagine «Must Kass»).

Bao Yinghua ütles pärast arutelu: «Lähetuse eesmärk on selgitada Hiina ja Eesti koostöö võimalusi. Asume teineteisest kaugel, teame teineteisest vähe. Läinud aastal külastas Hiinat Eesti Akadeemilise Orientaalseltsi esimees Linnart Mäll. Talle meeldisid hiina road.»

Aselinnapea Väino Kull lisas: «See oli neljas Hiina esinduse külastus. Esimest korda jõuti põhimõttelisele kokkuleppele, millest on mõlemad pooled huvitatud.»

Edaspidine asjaajamine jääb orientalistika seltsile. Tuleb selgitada hoonete ümberehitamise võimalused, vaja läheb majanduslikke arvestusi.

Kauge külaline oli ka ehitustrusti juhataja Andrus Roolahe vastuvõtul, arutati tellisetehase ehitamist Lõuna-Eestisse.

29.03.1990

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles