Postimees 1929. aastal: politsei tabas punaste peakorteris Riias 7 «tuusa»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiast, 16. märtsil. Riia poliitilise politsei ametnikud sattusid eile hommikul Läti kommunistliku erakonna koosoleku peale, mida peeti ühes erakorteris. Kõik seitse osavõtjat vangistati.

Nende hulgas on kaks kommunistliku internatsionaali ehitajat, kes valepassidega Lätti on tulnud, siis veel üks linnavolinik ja kontrolör. Saadi kätte tähtsaid dokumente, nende hulgas kommunistliku internatsionaali Läti sektsiooni juhatuse kiri, mis hiljuti Moskvast saadetud. Veel mitmesugused arved propaganda summade äratarvitamise kohta. Kättesaadud dokumentide põhjal pandi toime rida uusi läbiotsimisi keskkomitee liikmete erakorterites.

Nagu «Jaunakas Sinas» seletab, on kommunistliku erakonna keskkomitee vangistatud täies koosseisus, mis kohalikkude kommunistide keskel paanika tekitanud.

Ka Leedus vangistamised

«Litauische Rundschau» teatel on neil päevil mitmes kohas Leedus kommuniste vangistatud. Läbiotsimisel on leitud palju kommunistilist kirjandust. Vangistati keegi naine, kelle juustesse olid peidetud internatsionaali kirjalikud juhtnöörid.

17.03.1929

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles