ELi kõige üksildasem naine (2)

Evelyn Kaldoja
, Välistoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Beata Szydlo.
Poola peaminister Beata Szydlo. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Detsembrikuise Euroopa Ülemkogu kohtumise järel hakkasid levima fotod ja videoklipid, mis väidetavalt näitasid Briti peaministri Theresa May üksildust keset oma ELi kolleege, kes ei viitsinud lahkujaga suhelda. Poola peaminister Beata Szydło võitles sel nädalal endale ise välja märksa alandavama üksijäämise.

Szydło põhilubadus Brüsselisse sõites ei puudutanud ei julgeolekut ega migratsioonile piiri panemist, mis peaksid olema olulised teemad ka poola rahvale. Tema tahtis ennekõike hoopis ELi silmapaistval kohal tunnustust pälvinud kaasmaalase Donald Tuski pead.

Siin ei tulnud talle appi aga isegi mitte teised Visegrádi riikide valitsusjuhid Robert Fico ja Viktor Orbán. Häältega 27:1 keelduti Szydłole Poola parima poja pead ohverdamast. Kui jonn ei lõppenud, panid teised riigid ta bürokraatliku erandiga veel teistki korda paika – ülemkogu järeldused, mida Szydło keeldus allkirjastamast, saadeti välja lihtsalt eesistuja Tuski nime alt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles