Postimees 1946. aastal: «Ema Au» ordenid (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orden "Ema Au"
Orden "Ema Au" Foto: Erakogu

«Seltsimehed, armsad emad! Täna, rahvusvahelisel naistepäeval, olete teie siia kokku tulnud, et vastu võtta lasterikastele emadele NSVL Ülemnõukogu Presiidiumi poolt määratud «Ema Au» ordenid.»

Nende sõnadega avab Tartumaa Täitevkomitee sekretär sm. Leibur piduliku koosoleku, kus Tartumaa lasterikkaid emasid autasustatakse ordeniga «Ema Au» ja medaliga «Ema Medal». Koos on üle 120 ema, ka kõige kaugemad Tartumaa vallad on esindatud.

Pidulikult ulatab Tartumaa Täitevkomitee esimees sm. Tõnurist esimesele «Ema Au» I järgu ordenile saajal sm. Anna Lukatsile selle kõrge autasu. Sm. Lukats on selle üle väga õnnelik.

Üksteise järel ulatab sm. Tõnurist I järgu ordeneid emadele, kelle nägudel peegelduv suur rõõm seguneb uhkustundega.

II järgu «Ema Au» ordeni saajaist on väga õnnelik Kuremaa valla uusmaasaaja Eline Tehvan. Tema silmis läigivad pisarad, kui ta võtab pisikesest karbist ordeni ja vaatab seda. «Saad üle kõigist raskustest, mida toob lastekasvatus emale, kui tead, et kogu rahvas ja riik võtab sellest igati osa, abistab sind ning teeb kõik laste tuleviku kindlustamiseks.» 9.03.1946

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles