Postimees 1930. aastal: esimesed kevade märgid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumikelluke 23. veebruar.
Lumikelluke 23. veebruar. Foto: Taavi

Pühapäevane ilm tuletas meele juba varjast kevadet. Päike paistis kahvatusiniselt taevavõlvilt nii soojendavalt, et õhuke lumekord vähenes peaaegu silmanähtavalt ja igalepoole tekkisid nirisevad veejoad, mis kihutavate autode möödumisel sagedasti päris korralikuks vihmapilveks muutusid. Õnnelik oli see tänavalkäija, kes sarnaselt vihma- ja porisajust puutumatuks jäi. Autojuhid, halastage ka jalakäijate peale.

Talitee on sedakorda läbi. Vähemasti linna tänavatel, kus juba eile üksikud hobusemehed vankritega liikusid. Ettevaatust ka üle jõe käimistega. Eile tahtis veel keegi [Tartus] Vabadussilla lähedalt üle minna. Pidi aga sellest julgest teost loobuma kaldaäärse veeriba pärast. Eriti kardetav on kevadine jää. Soe päike teeb jää sagedasti mõne tunni jooksul niivõrd rabedaks, et see enam inimese raskust välja ei kanna.

Ilmajaam seletab, et esimesed kevadeilmad pole tulnud üksi meile, vaid ka mitmele poole mujale. Eile hommikul oli näituseks Kesk-Skandinaavias kuni 7 kr. ja Lõuna-Soomes kuni 6 kr. sooja, meil samal ajal aga märksa vähem, 2-4 kraadi. Ka Kesk-Euroopas pole külmal valitsust. Ilmateadlaste arvates suurt külma tänavu enam ei peaks tulema. 3.03.1930

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles