Vassili Žarkov: 1917. aasta uuesti? Ei saa ega taha ka! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Vassili Žarkov
Politoloog Vassili Žarkov Foto: Erakogu

Möödunud sajandi algul ennustati Venemaale suurt tulevikku maailmaareenil poliitilise ja majandusliku superriigina. Revolutsioon hävitas need väljavaated. Järgnenud saja aasta eksperimendid on muutnud Venemaa naftatilguti all lebavaks Euraasia haigeks meheks, kirjutab politoloog Vassili Žarkov.

«Võime korrata!» Euroopas teavad paljud seda Venemaa uusimate hurraa-patriootide huligaanset loosungit, millega nad on ähvardanud sõita Berliini sakslannade järele. Euroopas kutsuvad niisugused ähvardused esile õigustatud vastuseisu, aga Venemaal suhtuvad paljud sellesse tubli irooniaga.

Kas Berliini jõutakse või mitte, sõltub praegu rohkem sellest, kas noil suurtel venekeelsetel patriootidel jagub ikka raha äratrööbatud BMWdele Saksa varuosade hankimiseks. Rubla praeguse kursi juures pole sugugi kindel, et jagub. Paljude venelaste elujärg on viimasel kolmel aastal läinud aina halvemaks ning nad on sõna otseses mõttes maksnud kinni oma valitsejate neoimperialistlikud taotlused ja omaenda diivanipatriotismi, mis puhkeb eriti lopsakalt õitsele õhtuse Kisseljovi-TV vaatamise ajal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles