Erkki Koort: Sisekaitseakadeemia lähetamine (1)

Erkki Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort.
Erkki Koort. Foto: Liis Treimann

Riigi strateegiline eesmärk ei peaks olema maja, vaid tervik. Debatt, mis keskendub ühe kooli kolimisele, pole õige fookusega, kirjutab siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.

Sisekaitseakadeemia Narva viimisest on saanud Eesti suur eesmärk. Meediaruum on täidetud intervjuudest, arvamustest ja jutusaadetest, mis kõik teemat käsitlevad. Üllatavalt paljudele läheb korda akadeemia saatus ja paljud tunnevad muret Ida-Virumaa arengu pärast.

Avalik debatt on tugeva demokraatia tunnus ja arvamuste rohkus viib elu kahtlemata edasi. Erinevad vaated tagavad, et kõik pimedad nurgatagused valgustatakse läbi. Asja kurbloolisus on see, et debatt keskendub majale. Majale. Ja krundile. Ühe maja ehitamine ei muuda olukorda Virumaal. Piirkonna kontekstis on oluline just see, mis toimub väljaspool kinnist kooli. Koolile on oluline, mis toimub seespool kinnist kooli. Nendel teemadel debatt praegu ei peatu.

Õppisin Sisekaitseakadeemias 1995. aastal ja juba siis räägiti kooli kolimisest. Tõsi, mitte küll Narva. Arvan, et on äärmiselt väsitav keskkond, kui töötad organisatsioonis, kus räägitakse perioodiliselt ainult kuhugi viimisest. Sellistes tingimustes vaevalt et saab normaalne ja jätkusuutlik areng tagatud olla. Võib-olla on see start-up’ile soodne keskkond, aga akadeemiline õppeasutus ei ole start-up, sisejulgeolek ei ole start-up ja Eesti riik ei ole start-up.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles