Postimees 1995. aastal: Tarand võrdles Savisaart Goebbelsiga (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Goebbels kõnet pidamas.
Joseph Goebbels kõnet pidamas. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Peaminister Andres Tarand võrdles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart fašistliku Saksamaa propagandaministri Goebbelsiga, sest Savisaar olevat kolm korda levitanud valet, justkui Tarandi Davose-sõit läinuks maksma 100 000 Eesti krooni.

Tarand õpetas eile ajakirjanikke, et kui ajakirjandus teeb vigu, siis võiks ka arvestada faktilisi täpsustusi. «Eesti Sõnumid ja Hommikuleht on aga endiselt paljundanud Savisaare väidet, et minu tulutu Davose-sõit läks maksma umbes 100 000 Eesti krooni,» täpsustas ta asjaolusid.

Valitsusjuht tuletas meelde, et ta selgitas juba nädal tagasi, et läks Davosesse maailma majandusfoorumile kutsutud külalisena, mis tähendas kulutuste tasumist korraldajate poolt.

«Eesti riik maksis ainult lennukipiletid, mitte aga 60 000 Rootsi krooni, nagu on väidetud,» lisas ta.

Valitsusjuhi hinnangul võib rääkida tema Davose-sõidu esimesest tulust, sest Euroopa Liit otsustas luua oma esinduse ka Tallinna ja Vilniusesse, mitte ainult Riiga, nagu oli esialgu kavas.

«Ma ei ole kunagi eitanud Savisaare teeneid, kuid mulle on vastuvõetamatu tema üritus ise silma paista teisi maha kistes. Nüüd kolm korda Savisaare liikvele lastud vale meenutab Goebbelsit, kes ütles, et üheksa korda vale on kümnes kord tõde,» iseloomustas Tarand.

15.02.1995

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles