Tööraamat ja paberipaanika

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööraamat.
Tööraamat. Foto: Marko Saarm

Sotsiaalkindlustusameti üleskutse viia pensioni arvestamiseks ametisse tööraamat vallandas paanika ja tuletas meelde, et paberiajastu pole meie e-riigis kaugeltki möödas. 

Mina leidsin oma tööraamatu vanade ortooside ja hõbelusikate alt kohe üles. Abikaasa otsis kaks päeva. Kui meie pilgud otsingute ajal ristusid, lugesin tema silmist vaid ühte: hoia oma suu kinni!

Usun, et pingelisi olukordi tuli ette paljudes kodudes. Mõni ime: paarikümne tööaasta kadumine koos tööraamatuga võib tähendada, et korstnasse kirjutatakse pensionäri terve kuu söögiraha.

Sama tähtsaks võivad osutuda kõik teised kunagi paberil või plastikul välja antud dokumendid ja need tuleks kindlasti alles hoida. Fakt, et mingisugused inimese õigusi tõestavad andmebaasid on kadunud, need pole töödeldavad või neid pole kunagi olnudki, võib ilmneda kõige sobimatumal hetkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles