Trumpi liikumise nägu (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellyanne Conway.
Kellyanne Conway. Foto: SIPA/Scanpix

Värske USA presidendi Donald Trumpi ametisse vannutamisel ekstravagantse jaki tõttu pilgete märklauaks saanud Kellyanne Conway (50) ei karda vastuolusid. Presidendi nõunikuna on naine sarnaselt Trumpiga valmis lõua ette ajama ja oma tõe nimel nugade peale minema.

Trump värbas vabariiklasest konkurendi Ted Cruzi kampaania heaks töötanud naise oma kampaaniajuhiks pärast seda, kui Cruz võistlusest välja langes. End Trumpi liikumise näoks nimetanud Conway andis sel nädalal Trumpi administratsioonile ka oma tunnussõna. Eelmisel pühapäeval ütles naine Trumpi inauguratsioonile kogunenud rahvahulga suurust kommenteerides, et Valgel Majal on asja kohta lihtsalt «alternatiivsed faktid».

Orwelli uuskeelt meenutav fraas suurendas sel nädalal kirjandusklassiku läbimüüki ja tekitas kriitikutes küsimusi, kui palju «alternatiivseid fakte» valitsusel veel varuks on.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles