Postimees 1992. aastal: endise peaministri töövõime on väljapool kahtlust, aga majandus jäi laokile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: filmiarhiiv

Neljapäeval usutleti Rootsi televisioonis tuntud majandustegelast Rudolf Jalakast. Ta märkis tunnustavalt endise peaministri suurt töövõimet, kes kui traktor on Eesti asja ajamisel edasi läinud. Samas jäeti laokile peamised majandusküsimused.

Edgar Savisaare enda isiksus tekitas tal hulgaliselt konflikte kaastöötajatega. Jalakase arvates peab uus peaminister olema paindlikum ja arvestama enda aadressil tehtud kriitikat.

Samasuguste mõtetega juhtkirja avaldab päevaleht «Dagens Nyheter». Tuuakse esile, et Eesti valitsuse poolses asjaajamises esineb palju ebakompetentsust, kuid ilmselt on see paratamatu, sest Eestis pole kellelgi õiget ettekujutust, mis on turumajandus ja kuidas sellele üle minna.

Savisaare pangandusnõunik Bo Kragh hoiatas Rootsi majandustegelaste ees esinedes, et ei kiirustaks Eestisse raha investeerima. Ehkki ülemnõukogu on vastu võtnud mitmeid seadusi, ei ole valitsus neid täitnud ja nende rakendamist on kogu aeg edasi lükatud.

Reedene «Göteborgs-Posten» võrdleb Savisaart ja Landsbergist. Tullakse järeldusele, et Savisaar on olnud Moskvale tunduvalt kuulekam. Lehe seisukoht on, et Savisaare tõeline tähetund oli kaks-kolm aastat tagasi, kogu viimane aeg on möödunud, aga jätkuvas languses.

28.1.1992

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles