Maarja Vaino: presidendi sõna (247)

Maarja Vaino
, kolumnist, kirjandusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Vaino
Maarja Vaino Foto: Tairo Lutter

President Kersti Kaljulaid ei peaks eirama oma eelkäijaid ja mälestusmärke neile, kirjutab kolumnist Maarja Vaino.

Presidendi «kirikudraama» võiks siiski kirjutada kogenematuse arvele uues ametis. Äsja Sakalas ilmunud intervjuus välja öeldud arvamus, et tema, st president Kaljulaid, ei läheks president Pätsi ausamba avamisele, mõjub aga tehtud vea kordamisena. Pätsi monumendi püstitamise ümber on samuti vastakad arvamused. President valas nüüd vaidlustele õli tulle. See ei mõju ülearu vastutustundliku ja enda positsiooni teadvustava käitumisena.

Kahju küll, aga kui ametisse vannutamisel võrreldi Kersti Kaljulaidi Kõrboja Annaga, siis mulle meenutab ta üha enam printsess Hernetera, kellele ei sobi kord üks, siis jälle teine asi. Naisena ei näe ma tõesti meelsasti, et president kinnistab oma käitumisega pirtsaka tüdruku stereotüüpi. Seepärast loodan südamest, et Kersti Kaljulaidil on häid nõunikke, kelle abil ta õpib ära keeruliste olukordade diplomaatilise lahendamise.

Kommentaarid (247)
Copy
Tagasi üles