Erkki Bahovski: Ossinovski tarkus ning ikka viin, viin, viin (10)

Erkki Bahovski
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Mihkel Maripuu

Minister Ossinovski, kas alkoholipiirangud Euroopas on kaupade vaba liikumise kaitsmine ja edendamine, küsib kolumnist Erkki Bahovski.

Seni olin pidanud tervise- ja tööministrit Jevgeni Ossinovskit nii eelmise kui ka praeguse valitsuse üheks targemaks, kui mitte kõige targemaks ministriks.

Nüüd kui Ossinovski tegi ettepaneku, et tuleks kaaluda Euroopa tasemel alkoholi piiriülese kaubanduse piiramist, on mul oma senises arvamuses tekkinud mõningased kahtlused.

Kui piiriülesed kogused on piiratud, kas Soome turistid tulevad ikka Eestisse? Raha läheb suure tõenäosusega mujale. Alati võib öelda, et on ka neid soomlasi – ja neid on aastatega tekkinud juurde –, kes liiguvad Tallinnast kaugemale ja kellel on kinnisvara – tavaliselt saartel. Ent enamik on ikkagi alkoholi peal väljas.

Kahtlemata on üllas kõneleda rahva tervisest, aga kui rahvas vaesub, sest riigi sissetulekud vähenevad, on olukord veelgi hullem.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles