Postimees 1928. aastal: maiustamine tõi tudengile uhiuue auto

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusavabrik Kawe arvas, et suur tehasehoone karbil tõestab, et tooted on maitsvad.
Magusavabrik Kawe arvas, et suur tehasehoone karbil tõestab, et tooted on maitsvad. Foto: Mihkel Maripuu

«Kawe» loterii peavõit, auto leidis omaniku. Neil päevil selgus «Kawe» hinnata reklaamloterii peavõidu, auto võitja. See on Tartu ülikooli arstiteaduskonna üliõpilane Paul Liivak.

Pärit Karula vallast Võru maakonnast. Et ka temani olid ulatunud kuulujutud, kui oleks loositav auto mingisugune vana masinaloks, ei tahtnud õnnelik võitja omi silmi uskuda, kui temale Tallinnas tollilt tuliuus «Renault» auto üle anti.

Hra Liivak kavatseb võidetud autot algul isiklikkudeks sõitudeks kasutada, hiljem Tartus taksiautona sõitma panna, et teenistusega kergendada õppimist ülikoolis. Teise võitude kohta kuuleme, et käesolevani on kümmekond võitu välja võtmata.

Paljud võitjad ei taha viimase silmapilguni uskuda, et ärasöödud schokolaadi eest täiesti tasuta jalgratta või jalaga õmblusmasina võib saada. Erandita kõik on huvitatud järgmistest loosimistest, kus ära jääb tüütu ootamine võitnud piletiga. Nimelt antakse tulevikus võidud kohe pärast loosimist välja. 6.01.1928

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles