Postimees 1938. aastal: alkoholi kättesaadavust piiratakse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildile on jäänud vaid väike osa puskariajamisega seotud kraamist ja alkoholist, mis konfiskeeriti 1919. aastal ja läks hävitamisele.
Pildile on jäänud vaid väike osa puskariajamisega seotud kraamist ja alkoholist, mis konfiskeeriti 1919. aastal ja läks hävitamisele. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Viinamüügi piiramine teostub. Kõrtsid õhtuti varem sulgemisele.

Teatavasti on praegu kaalumisel alkoholimüügi piiramine. Vastav algatus oli ette nähtud juba valitsuse tööprogrammis, mille peaminister K. Eenpalu esitas riigivolikogule ja hiljem tegi majandusministrile ülesandeks koostada vastav seaduse muutmise eelnõu. Alkoholimüügi piiramiseks astutavate sammude kohta on nüüd kuuldavasti valitsuses juba põhimõtteliselt kokku lepitud ja vastavate normide lõplikku väljatöötamist võib oodata kõige lähemal ajal.

On tõenäoline, et alkoholi müügiaja piiramine teostub juba lähemal ajal, nimelt uue aasta algul, kuna sellega on seoses maksustamise küsimused. Kavatsusel on alkoholi müügikohtade lahtioleku aja üldine lühendamine. Restoranide lahtioleku aega õhtuti kavatsetakse lühendada ühe tunni võrra ja öölokaalide lahtioleku aega kolme tunni võrra. Samuti on kavatsusel üles seada nõuet, et kõik peod peavad lõppema hiljemalt kell 3 öösi.

Alkoholimüügi piiramise suunas on kavatsusel revideerimisele võtta ka viinamüügikohtade võrgu korraldamist maal. Selle kohase kava valmistamist võib oodata lähemal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles