Postimees 1993. aastal: kolm aastalõpuküsimust riigikogulasele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Raig
Ivar Raig Foto: Postimees.ee

1.) Millist sündmust lõppevast aastast peate Eesti poliitilises elus olulisimaks?

2.) Mis valmistas kõige enam pettumust?

3.) Kas meenub ka midagi naljakat?

Riigikogu majanduskomisjoni esimees ja saadikurühma Mõõdukad liige IVAR RAIG.

1.) Riigikogu poole pealt nimetaksin, et lõppeva aasta jooksul sai lõpetatud omandi- ja maareformi seadustiku ettevalmistamine ja vastuvõtmine. Siia kuuluvad nii korterite erastamise seadus, erastamisseadus, asjaõigusseadus kui ka endise NSV Liidu sõjaväe käes olnud maade tagastamist ja kompenseerimist käsitlev seadus. Võib öelda, et meie oleme reformid käima pannud ja nüüd peavad kohalikud omavalitsused neid edasi arendama.

Laial poliitilisel skaalal oli kahtlemata tippsündmuseks Eesti vastuvõtmine Euroopa Nõukogu liikmeks maikuus. Märgiksin veel sedagi, et aasta lõpul võttis valitsus kindla suuna liikumiseks Euroopa Liidu suunas.

2.) Kõige ebameeldivamaks pean Pullapää kriisi, mis lõppes nüüd Pikaro-Kommeri konfliktiga ja siseministri tagasiastumisega. Samuti ohjeldamatut kuritegevuse kasvu, mille otseseks näiteks on, et ka minu isiklik VAZ 2109 ärandati, rääkimata ministri auto ärandamisest.

3.) Nalja teevad kuningriiklased. Nende vembud on hea vaheldus ja lõõgastus riigikogu rutiinsele tööle.

29.12.1993

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles