Postimees 1936. aastal: rahvuskogu kandidaadi laimaja vangi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sauna riietehoidja levitas saunaliste keskel valeteateid.

Tartu 4. jaoskonnakohtunik karistas täna Pargi sauna rõivastehoidjat Lauren’i Rahvuskogu kandidaadi Paul Kanariku kohta laimujuttude levitamise pärast ühekuise vangistusega.

Nagu tunnistajate seletustest selgus, andis protsessiks põhjusi see, et novembrikuus Pargi sauna üldsauna rõivastehoiuruumis riietehoidja Lauren oli saunalistele rääkinud juttu, mille kohta P.Kanarik leidis, et see tema kui Rahvuskogu kandidaadi kohta on vale ja sisaldab laimu.

Lauren võeti vastutusele Rahvuskogu moodustamise seaduse par. 105 alusel, mis näeb ette kuni aasta vangistuskaristust süüdlasele selles, et ta kandidaatide esitamiskirjade esitamise silmapilgust kuni valimiste lõpuni avaldas valeteateid, mis puutuvad kandidaadi isikusse või eraellu ja mille otstarbeks oli valijate usalduse hävitamine tema vastu.

Asja kohtulikul arutusel selgus tunnistajate seletustest, et kaebealuse süü eelpooltähendatud juttude levitamise on kindlaks tehtud.

Kanariku volinik omalt poolt esitas kohtule politsei poolt väljaantud tõenduse, et Paul Kanarik on karistamata isik.

22.12.1936

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles