Erkki Bahovski: kas tuleb Mordor või saame elada edasi Kääbiklas? (11)

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.
Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajalugu liigub tsüklitena ja praegu oleme libisemas pimeduse ja kurjuse tsüklisse. Väärtused, mis veel mõni aasta tagasi tundusid enesestmõistetavad, ei ole seda enam mitte. Mis tuleb praegu? Kas tuleb Mordor või saame elada edasi Kääbiklas, küsib kolumnist Erkki Bahovski.

Üleeilsed sündmused Ankaras ja Berliinis näitasid taas, et midagi on murdumas. Stefan Zweig kirjutas eilsest maailmast ehk ajastust enne Esimest maailmasõda, tundub, et 2016. aasta on juba eilne maailm. Asemele on tulemas agressiivsem, hoolimatum ja julmem maailm. Tänapäeva maailm.

2016. aasta tegi täie karmusega selgeks, et sõna ja inimelu ei maksa enam midagi. Ja eks ole Ankara ja Berliin selle väite taaskordseks kinnituseks. Kui Ankaras tapetakse diplomaat, inimene, kes just sõnaga üritab riikide ja rahvaste vahel rahumeelseid vahendeid leida, siis näitab see ääretut lugupidamatust sõna vastu.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles