Postimees 1994. aastal: Indrek Toome riiklikku süüdistajat meelitati altkäemaksuga ja ähvardati tappa (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Toome
Indrek Toome Foto: Peeter Langovits

Taotlus ekspeaminister Indrek Toome tõkendi muutmise kohta tuleb Tallinna linnakohtus arutlusele uuesti täna, sest prokurör Silvia Vospert palus end taandada. Vospert väitis, et talle pakuti altkäemaksu ja teda ähvardati tappa.

Toome protsessi riiklik süüdistaja Silvia Vospert palus end taandada. Ta väitis, et on ebaobjektiivne, sest esmaspäeva õhtul mõjutati teda.

«Mulle tehti reaalne tapmisähvardus ja altkäemaksupakkumine, et ma paluksin kohtul tõkendit muuta ja võtta Toomelt allkiri, et ta ei lahku oma elukohast,» ütles Vospert. «Ma ei suuda enam olla objektiivne.»

Silvia Vospert sisenes eile kohtusse ja lahkus sealt politsei kaitse all.

Kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl kinnitas eile õhtul Postimehele, et kaitsepolitseil on infot selle kohta, kust ja kellelt ähvardus lähtus, kuid ta ei soovinud seda veel avalikustada.

Toome kaitsjad Simon Levin ja Andres Aavik advokaadibüroost HETA keeldusid kommentaaridest.

KAPO vahistas praeguse kinnisvaraärimehe Indrek Toome eelmisel esmaspäeval kahtlustatuna 30 000 krooni suuruse altkäemaksu andmises KAPO töötajale.

Päevaleht kirjutas viidates usaldusväärsetele allikatele, et Toome tahtis tagasi saada Eesti passe, mille KAPO mõne aja eest paarilt Eestis ebaseaduslikult elamisloa saanud inimeselt ära võttis. Toome kodust leidis KAPO läbiotsimisel ka kastitäie automaadipadruneid.

7.12.1994

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles