Aivar Tuulbergi vastulause Savisaare salaelu käsitlenud artiklile (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Tuulberg
Aivar Tuulberg Foto: Margus Ansu

Postimees avaldab täismahus ja muutmata kujul ettevõtja Aivar Tuulberg vastulause tänases lehes ilmunud loole «Süüdistus paljastab Savisaare salaelu».

1.     Postimees on esitanud vale faktiväite. Ma ei ole Edgar Savisaarele üle andnud 50 000 eurot ja palun need andmed viivitamatult ümber lükata. Kriminaaltoimiku pealtkuulamistest või jälitustegevusest ei ole ainsat sõna ega fakti väidetavast raha andmisest, see on puhas fantaasia. Eeldan, et väljaande käes on kogu toimik. Palun lugege see läbi ja näidake mulle, kus on mõni tõend altkäemaksus kokkuleppimise või raha üleandmise kohta! Või näiteks selle kohta, et Edgar Savisaar on teinud mingi toimingu minuga seotud ettevõtjate huvides.

2.     Väite, et 50 000 eurot oli jõudnud Savisaareni vastutasuks selle eest, et linn korraldas sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel remonditööde konkursi võidu Astlanda Ehituse ning Rand ja Tuulberg ASi ühispakkumisele, saab esitada üksnes isik, kes riigihangetega pole kokku puutunud. Ehituse riigihange on avalik protsess, kõik materjalid on avalikud. Siin ei ole võimalusi tegeleda «korraldamisega». Kui pakkuja esitab hankes valeandmeid, tuleb ta kõrvaldada. Vastasel korral tulnuks hankijana tegutsenud sihtasutusel maksta väärteotrahvi.

3.     Valeandmeid esitanud pakkuja osas andsime me asjale ametliku käigu ja esitasime materjalid riigihangete vaidlustuskomisjonile, mis on linnast sõltumatu ja kelle otsused on lisaks võimalik vaidlustada kolmeastmelises kohtusüsteemis.

4.     Kuna Postimehe valduses on toimiku materjalid, mis veel kohtunikuni pole jõudnud ja ei tohiks ajakirjandusel olla, on minu jaoks selge, kellelt see lekkis. Kohtumisel, mille lõppedes rääkisin linnapeaga riigihankest, oli teine eesmärk. Koos mitmete teiste inimestega arutati muid teemasid. Kohtumise lõpus juhtisin tähelepanu linnapeale, et linna allasutus peab käituma seaduslikult ja meie ettevõtjatena võitleme oma õiguste eest lõpuni.

5.     Kriminaaltoimikust nähtuvalt ei teinud Savisaar ühtegi toimingut riigihanke mõjutamise suunas.

6.     Erinevalt prokuratuuri oletusest, on mul esitada pangadokumendid, mis näitavad kuhu läks järgneval päeval suur osa väljavõetud rahast. Ma peaks olema päris naiivne, kui läheksin enda arvelt väljavõetud eurosid viima samal päeval Savisaarele linnvalitsusse. Eriti kui eelnevalt on ajakirjandus korduvalt teada andnud Savisaare kriminaalmenetlustest ja KAPO jälitusseadmete paigutamisest linnavalitsuse hoonesse.

7.     Oma tõendid ja seletused jätan ma kohtusaali jaoks. Väga ebameeldiv on, kui kohut üritatakse mõista ajakirjanduse abil. Minult kommentaare ei küsita ja avaldatakse selline lugu enne, kui mu kaitsja on kohtus saanud tõendid esitada. Lugu ise ilmub juhuslikult järgmisel päeval, kui on määratud asja arutav kohtunik. Meil peaks õigust mõistma kohus ja seni kehtib õigusriigis süütuse presumptsioon.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles