Ann Hiiemaa: doktorandist suusasprinter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

Pärast keskkooli lõppu võtab nii mõnigi varem kohusetundlikult treeningul käinud poiss või tüdruk oma võistlusvarustuse ja teatab treenerile: «Kõik! Nüüd hakkan ma ülikoolis õppima ja spordi jaoks enam aega ei jätku. Punkt.»


Või siis loobutakse treeningutest juba keskkoolis, sest see segab õppimist. Veelgi hullem, kui samasugune vabandus tuuakse juba põhikoolis. Need, kes treeneritele samasuguse põhjenduse on toonud, mõelge palun uuesti. Mõelge vähemalt natukenegi parem vabandus välja.

Kui ei usu, siis vaadake suusasprinter Peeter Kümmelit, kes õpib Tartu Ülikooli sporditeaduse doktorantuuris ning teeb tiitlivõistlustel ajalugu. Ta suudab edukalt ühendada üht valdkonda teisega. Eile võitles ta Holmenkolleni MMil vabatehnikasprindis välja Eesti suusasprinterite kõrgeima, 6. koha.

Kuigi kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja olümpiapronks Jaak Mae saavutuste kõrval ei paista see esialgu ehk midagi ülearu suurt olevat, näitab tulemus siiski, et Eesti suusatamise tagatuba pole nii tühi kui arvata võiks. Ehk on see 28-aastase Kümmeli jaoks alles millegi suure ja ilusa algus? Võiks ju olla – Veerpalu ja Mae saavutused ootavad üle tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles