Ergma arvates oli meeldiv, et president ei puudutanud oma kõnes poliitikat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Ene Ergma ütles ETV otsesaates presidendi vastuvõtult, et tema jaoks oli meeldiv, et president Toomas Hendrik Ilves ei puudutanud oma aastapäevakõnes poliitikat.

«Kõnest olid kuulda need põhilised mõtted, mis puudutavad väärtusi. Need on tähtsad ja eks me peame kogu aeg tulema ringiga tagasi, et teada, mis on peamised väärtused,» ütles Ergma.

«Õnnelik inimene ei ole alati see inimene, kellel on palju raha. Väga tihti on inimene õnnelik, kui pere ja lapsed on terved, siis need väärtuseskaalad hakkavad muutuma,» märkis Ergma.

Ergma arvates oli hea, et Haapsalu sündmuste valguses ei olnud kontsert ülevoolavalt lõbus. «Aga kontsert oli väga hea ja on hea, et kontserdid on alati omanäolised.»

«Vabariigi aastapäev on üks väga tähtis sündmus ja ma arvan, et me tähistame seda väga tagasihoidlike asjadega,» ütles Ergma.

«Mõtlesin, et sellise külmaga ei tule nii palju inimesi lipu heiskamise juurde, aga jälle oli lossihoov inimesi pungil täis. Loomulikult me südames on lein, aga nagu öeldakse, et elu ju jätkub ja vabariigi aastapäev on ka vabariigi aastapäev,» arvas Ergma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles