Vastukaja: Türgist ja Järvast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi oli ja on osa läänest

Viidates 22. novembri Postimehe juhtkirjale «See meeletu Erdoğan» ja Evelyn Kaldoja artiklile «NATOs teeninud türklased paluvad liilastelt varjupaika», lubage mul meenutada, et Türgi oli ja on osa läänest – selle üle, kas Türgist saab ka osa Euroopa Liidust, alles otsustatakse.

Nii juhtkirjas kui ka artiklis on juttu NATO riikides varjupaika palunud Türgi teenistujatest ning väidetakse, et see põhjustab probleeme Türgi ja tema liitlaste vahel. Ma ei usu, et Türgi liitlased annaksid peavarju inimestele, keda kahtlustatakse seotuses riigipöördekatsega, mille eesmärk oli jõuga kukutada põhiseaduslik kord ja demokraatlikult valitud valitsus. Igal juhul on tegu kahepoolse küsimusega Türgi ja asjaomase riigi vahel, nagu sedastas ka NATO peasekretär Jens Stoltenberg, mitte õigusliku küsimusega, mille üks pool on NATO kui allianss.

Tahaksin teile veel meelde tuletada, et meie saatkond on alati valmis jagama infot ning esitama fakte ja arve Türgi kohta. Usun, et see oleks kindlam valik kui teistes välismaistes ajalehtedes avaldatud uudistele toetumine, nagu juhtus Evelyn Kaldoja loo puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles