Henrik Roonemaa: kas sina näed oma Facebookis EKRE valijaid? (4)

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Toomas Huik

Vestlesin hiljuti suure Eesti ettevõtte turundusjuhiga ja tuletasin talle meelde tema ettevõtte mõne aasta tagust reklaamikampaaniat, kus nad sidusid oma brändi Eesti maa ja looduse iluga. Kas see oli edukas kampaania? küsisin. Väga edukas, vastas ta. Ja lisas kohe, et praegu ta kindlasti enam sellist kampaaniat ei teeks.

Enam sellise veidi ümbernurgajutuga inimesteni ei jõua, ütles ta. Kellelgi pole aega süveneda ümbernurgajuttu isegi siis, kui see jutt on ümber nii väikse nurga. Facebookist tuleb kohe uus info peale, mida on lihtsam ja kiirem mõista.

See on üks põhjus, miks Donald Trump on USA järgmine president. Kui paljud meist teavad kasvõi ühte asja, mida Hillary Clinton Twitteris kirjutas? Trump lajatas punase puust kaikaga lagipähe ning tema sõnumid olid piisavalt lihtsad ja lühikesed, et infolaviini all elavate inimeste tähelepanuaknasse ära mahtuda.

Vabandust, eksin, ühte Clintoni säutsu me siiski teame. «Delete your account,» kirjutas ta juunis Twitteris ühe järjekordse Trumpi sissekande vastuseks ja see on praeguseks saanud üle 550 000 retweed’i ning üle 700 000 like’i. Puust ja punaseks, suure kaikaga, töötab.

Selles kaikamaailmas elame praegu kõik. Nii haritud kui ka mitteharitud, nii maakad kui ka linnainimesed. See pole mingi ühtede imelike inimeste probleem, kes ei suuda mõista, kui imeline on tulevik ja kes hääletasid seetõttu «valesti» või «rumalalt».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles