Postimees 1994. aastal: laulja Pearu Paulus nõuab ETA-lt moraalse kahju hüvitamiseks 100 000 krooni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 Quick Start.
2 Quick Start. Foto: Internet

Ansambli 2 Quick Start laulja Pearu Paulus nõuab enda au ja väärikust teotavate andmete edastamisega tekitatud moraalse kahju hüvitamiseks Eesti Telegraafiaagentuurilt (ETA) 100 000 krooni. Eile oli Pauluse hagi arutlusel Tallinna Linnakohtus.

Käesoleva aasta kevadel, 9. aprillil, said ETA tellijad arvutiside kaudu avalduse seoses ansambli Nirvana solisti Kurt Cobaini enesetapuga. Teksti viimased kaks lõiku kõlavad nii:

«ETA töötajate arvates on popmuusikamaailm kaotanud ühe oma vähestest silmapaistvatest ja intelligentsetest isiksustest.

ETA hinnangul oleks popmuusika tasemele tunduvalt kasulikumad olnud Haddaway, DJ BOBO, Pearu Pauluse, Axl Rose'i, Heldur Jõgioja, Bryan Adamsi jne. enesetapud.»

Pearu Paulus leiab hagis, et nimetatud tekst teotab tema au: «Kui ETA esindajad leiavad, et Kurt Cobaini kui muusiku tase oli palju kõrgem kui minu oma, on see nende siseveendumuse küsimus, kuid on alandav minu muusikalise stiili mittemeeldimise korral kasutada hinnangu andmiseks avalduses kasutatud vormi,» kirjutab Paulus hagis.

Nentides, et ETA pole vabandanud, nõuab Paulus moraalse kahju hüvitamiseks ETA-lt 100 000 krooni ja vabanduse esitamist.

Nüüdseks on selgunud, et kohtusse kaevatud teksti saatsid arvutivõrku ETA-le vahetevahel kaastööd teinud kaks 17-aastast koolipoissi Marek Kallin ja Rain Tolk.

10.11.1994

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles